Programació La 2

Dissabte, 30 octubre de 2021
06.00
El poder del fuego
La Tierra está ardiendo
Els últims estius, la calor i els mesos de sequera han causat incendis forestals incontrolats a tot el món. Avui dia, s'estan produint incendis en els llocs més insospitats del planeta, com el cas recent de Suècia. Els científics i investigadors especialitzats en climatologia estan buscant maneres de contrarestar aquest creixent risc d'incendis. Aquest documental mostra els avanços que s'estan duent a terme en diferents països.
Documentals
Durada: 30'
06.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.35
Un país en danza
Una historia bailada
A la dansa, les paraules es transformen en moviments, i els arguments es teixeixen amb coreografies portades per dramatúrgies com les dissenyades per Alberto Conejero. La dansa ha sabut trobar diferents llenguatges per poder explicar qualsevol història, encara que siguin històries narrades en moviment. Gran part del repertori de la dansa està basat en obres dramàtiques, i els coreògrafs com Blanca del Rey i Rubén Olmo introdueixen en totes aquestes els seus diferents llenguatges i aporten tots els seus coneixements a un art que, cada vegada més, creix gràcies a la universalitat i versatilitat dels seus intèrprets.
Documentals
Durada: 30'
07.05
El viaje de Gino en el expreso
La gran línea de Lombardía. Milán-Bergamo
A la regió de Llombardia, el Gino visita Milà, capital de la moda. Abans d'arribar a Bèrgam, fa una parada a Treviglio, on es coneix l'emblemàtica fàbrica de bicicletes Bianchi. Inspirat en aquestes ciutats, el Gino prepara milanesa de vedella i galetes al lemoncello.
Documentals
Durada: 25'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Burgos Clausura VIII Centenario. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.45
Senderos de gran recorrido
GR 88 Madrid, Segovia
Aquest tram madrileny de sender transcorre per la denominada Sierra Norte de Madrid, durant molt de temps oblidada pels muntanyencs i avui justament és revaloritzada.
Documentals
Durada: 30'
10.15
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.50
Para todos La 2
El programa coneix la tasca d'una entitat social que ajuda les famílies més vulnerables amb fills: el Casal dels Infants. Més tard es conversa amb Laura Vidal, experta en duel animal i autora del llibre Cuando ya no estás. Posteriorment es coneix Parkrun, una iniciativa social per practicar esport en grup on no hi ha límit de temps i ningú acaba últim. A més, la pandèmia provocada per la COVID-19 va fer que moltes persones es reinventessin i convertissin les seves aficions en actes benèfics. L'espai relata la història d'un grup d'amics fotògrafs de La Rioja que va aconseguir reunir les millors instantànies i exposar-les per beneficiar diferents entitats. Finalment, Miquel Seguró analitza quina importància té per a la filosofia el cos i els cinc sentits.
Altres
Durada: 30'
11.20
Abierto por obras
Documental que explora el procés de restauració de la Catedral de Santa Maria de Vitòria-Gasteiz.
Documentals
Durada: 60'
12.20
Caminando juntos
Documental sobre l'Any Sant de Liébana.
Documentals
Durada: 70'
13.30
Rick Steves por Europa
Inclou El Loira: tierra de castillos i Escapadas desde París: El Rick se submergeix en el món del luxe de la noblesa que va caracteritzar gran part de la història francesa. A més, admira el majestuós palau del monarca, amb les seves fonts dignes d'un rei i altres paratges luxosos.
Documentals
Durada: 55'
14.25
Tendido cero
El programa se centra en el triomf de Finito i Lagartijo a Còrdova i parla sobre la final de la Copa Chenel.
Altres
Durada: 45'
15.10
Grandes viajes en tren por Europa
De Glasgow a Malaig
El Julian visita Glasgow, la segona ciutat d'Escòcia i cor industrial del país, i puja cap a Malaig passant per Fort William, tot mostrant la seva història sobre enemistats de Reis i clans rebels.
Documentals
Durada: 25'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 50'
16.25
Grandes documentales
Inclou Obreros de la naturaleza: Maquinaria pesada i Obreros de la naturaleza: Maestros de obra: A la vida salvatge, els animals es converteixen en veritables mestres d'obra. Cada dia, ocells teixidors, tricòpters, aranyes d'esquena vermella o castors construeixen estructures més o menys complexes que els serveixen de xarxes de caça, nius, rebostos o preses per assegurar-se un hàbitat on viure.
Documentals
Durada: 105'
18.10
¡Qué animal!
Tiempo
El programa explora els ritmes biològics dels éssers vius. L'Evelyn Segura intenta revelar si la ciència és capaç d'esbrinar la noció del temps que tenen els animals o si els dies, els mesos i els anys se'ls fan llargs. Per això es compta amb Trinitat Cambras, catedràtica de la Universitat de Barcelona i experta en cronobiología.
Documentals
Durada: 25'
18.35
Reduce tu huella
Adiós al carbón, volviendo a nacer
L'Adela comença a les antigues mines romanes de Las Médulas un viatge a través del Bierzo que la porta a recórrer la història recent d'aquesta comarca a través de les experiències dels seus habitants.
Altres
Durada: 55'
19.30
La pirámide perdida de Egipto
Prop d'una meravella arqueològica mai abans vista, s'excava una cripta secreta en l'àrid desert egipci. No obstant això, quan la tomba s'obre per primera vegada en 4.000 anys, revela nous misteris sobre una princesa desconeguda i un antic crim.
Documentals
Durada: 50'
20.20
Turismo rural en el mundo
Jordania
Jordània és la petita joia d'Orient Pròxim. El programa inicia un viatge cap al sud seguint la Vall del Jordà per descobrir valls escarpades i congostos impossibles. Més tard, des del Mar Mort, s'arriba a la Ciutat Perduda de Petra, abans de submergir-se en l'hipnòtic desert vermell de Wadi Rum.
Documentals
Durada: 40'
21.00
Gala de clausura de la Semana Internacional de Cin
Espai que emet la gala de clausura de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, un dels festivals més antics i consolidats d'Europa.
Altres
Durada: 60'
22.00
El cine de La 2: La (des)educación de Cameron Post
L'any 1993, després de descobrir que és homosexual, la família de l'adolescent Cameron l'envia a un remot centre de tractament per sotmetre-la a una teràpia i obligar-la a fer-se heterosexual.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.30
La noche temática
Inclou Vivien Leigh, más allá de Escarlata i Olivia de Havilland: glamour en la edad de oro
Documentals
Durada: 105'
01.15
Guggenheim
El reportatge presenta l'exposició Alice Neel: las personas primero, la primera retrospectiva dedicada a Espanya a l'artista nord-americana Alice Neel.
Documentals
Durada: 35'
01.50
La batalla por la Amazonía brasileña
L'Amazònia brasilera s'ha convertit en el principal instrument productiu de Bolsonaro per llançar el seu pla de desenvolupament econòmic. La desforestació de l'Amazònia brasilera ha augmentat un 30% des que Jair Bolsonaro va arribar al poder el 2019. En el seu primer any de govern, els més de 87.000 incendis van devastar 10.000 quilòmetres quadrats de selva tropical. La seva política econòmica té un destí clar: l'Amazònia brasilera productiva. Però les polítiques econòmiques de Bolsonaro per monetitzar l'Amazones anteposen els beneficis al medi ambient.
Altres
Durada: 50'
02.40
Serrat y Sabina, el símbolo y el cuate
Serrat y Sabina, Dos pájaros contraatacan
Un viatge amb dos artistes diferents i còmplices a través d'Amèrica, un continent on han fet arrels profundes. Serrat és el símbol per a tota una generació que el venera. Sabina és el cuate, una paraula mexicana que descriu el concepte d'amic.
Documentals
Durada: 25'
03.05
Las cartas de mis padres
El documental narra la història de Dory Sontheiner, que, en morir la seva mare, troba a l'altell de casa set caixes, plenes de fotografies, cartes i records de família. En obrir les caixes, descobreix que tota la seva família era jueva i va ser víctima de persecucions i crims perpretats pels nazis.
Documentals
Durada: 50'
03.55
Caminando juntos
Documental sobre l'Any Sant de Liébana.
Documentals
Durada: 70'
05.05
Ideas que revolucionaron el mundo
Avión
L'home sempre ha somiat amb volar i la invenció de l'avió va suposar tota una revolució. Cal no oblidar que van ser els pioners del passat els que van encoratjar i van propiciar el que es té avui.
Documentals
Durada: 50'
05.55
El viaje de Gino en el expreso
Los lagos en locomotora. Bergamo-Lago Iseo
En l'última etapa del recorregut pel nord d'Itàlia, el Gino arriba a la diminuta ciutat d'Iseo, prop de Bèrgam, on prepara peix a la graella. Després, en un poble de Monte Isola, l'illa enmig del llac Isola, cuina peres al vi amb vainilla i celebra la fi del seu viatge.
Documentals
Durada: 25'